• Majoritet väntas höja utdelningen

  PUBLICERAD 2014-01-27 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2014-01-29 11:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sex av de tio börsnoterade svenska fastighetsbolag som norska mäklarhuset ABG Sundal Collier bevakar kommer att höja sin utdelning enligt företagets prognos som Fastighetsnytt tagit del av. Tre kommer att ha en oförändrad utdelning och ett bolag, Platzer, kommer att sänka den, om ABG Sundal Colliers prognos faller ut rätt.

  Det bolag som väntas höja sin utdelning mest är Hufvudstaden som enligt prognosen kommer att dela ut 2,8 kronor per aktie, 7,7 procent mer än de 2,6 kronor man delade ut ifjol. Därefter kommer Wihlborgs som väntas höja sin utdelning med 6,3 procent till  4,25 kronor per aktie. Övriga bolag som väntas höja utdelningen är Kungsleden (25 procent), Tribona (12,5 procent), Atrium Ljungberg (5,3 procent) och Castellum (5,1 procent). Notera att Castellum redan har presenterat styrelsens utdelningsförslag som blev 7,6 procent högre än fjolårets utdelning.

  Balder, Fabege och Klövern väntas föreslå oförändrad utdelning.

  ABG Sundal Collier lämnade i samma veva köp- och säljrekommendationer för de tio bolagen. Man rekommenderar köp i Atrium Ljungberg, Klövern, Platzer och Tribona medan investerare rekommenderas sälja sina Balder-aktier. För övriga bolag rekommenderar man neutral hållning, det vill säga att investerarna behåller sina aktier.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived