• Dålig start på börsveckan

  PUBLICERAD 2014-01-27 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2014-01-29 11:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det blev ingen vidare bra start på börsveckan. Knappt två och en halv timme in i veckan har de senaste dagarnas negativa trend fortsatt och utvecklingen på världens övriga börser ger inte mycket stöd. I USA avslutades förra veckan med en nedgång på cirka 2 procent i fredags och nattens börsaktivitet i Asien hjälpte inte då både japanska Nikkei-index och Hang Seng i Hong Kong föll med mer än 2 procent. I affärsmedia förklarar man den negativa utvecklingen med förnyad osäkerhet om det globala ekonomiska återhämtningen och i vissa media har ord som skräck eller panik setts även om det kanske är lite för tidigt för domedagsprofetior.

  I Stockholm har viktiga OMX S30-index i skrivande stund fallit med 0,4 procent och generalindex med 0,7 procent. Fastigheter har inte heller rosat marknaden på förmiddagen och index har fallit med 0,9 procent i en handelsvolym som uppgår till 99 miljoner kronor.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived