• Bygger i Sydafrika

  PUBLICERAD 2014-01-30 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-02-04 15:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Ett damfotbollscenter byggs i Masibonisane High School där Veidekke bidrar såväl ekonomiskt som kunskapsmässigt till initiativet.

  Veidekke har sedan 2010 engagerat sig i CSR-programmet Football for Life som utvecklats av FC Rosengård (fd LdB FC Malmö), World Village of Women Sports och Star for Life i Sydafrika. Visionen med Football for Life är att med fotbollen som verktyg ge unga kvinnor i Sydafrika möjlighet att stärka sin självkänsla och öka sin medvetenhet – något som bidrar till kampen mot HIV/AIDS-relaterade sjukdomar.

  – Med hjälp av fotbollen skapar vi en utvecklande miljö, där varje individ får chans att växa som människa. En trygg person fattar bättre beslut i livet, här kan det rädda liv, säger Anna Nyman, verksamhetsansvarig för Football for Life, bosatt i Sydafrika sedan 2008.

  För att vidareutveckla verksamheten kommer nu ett damfotbollscenter byggas i en av de centrala skolorna, Masibonisane High School. Fotbollscentrat kommer bl a att innefatta utbildningslokaler, omklädningsrum, sovsalar och kök. Första spadtaget beräknas till mars 2014. Veidekke bidrar såväl ekonomiskt som kunskapsmässigt till initiativet.

  När verksamheten startade 2007 var 42 skolor knutna till fotbollsprogrammet. Idag har Football for Life tillgång till alla 550 skolor i distriktet Umkhanyakude, detta tack vare ett nära samarbete med South African Football Association (SAFA) och Sydafrikas motsvarighet till utbildningsförvaltningen.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Veidekke

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived