• Botten ur på börsen

  PUBLICERAD 2014-01-29 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-01-29 17:00

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Efter en stark inledning på börsdagen föll botten ur på onsdagseftermiddagen.

  Strax före klockan 16:30 hade OMX S30 fallit med 1,4 procent och fastighetsindex som var upp med 1,2 procent vid lunchtid hade fallit med 0,7 procent. Ritar man upp en kurva över onsdagens indexutveckling påminner den helst om en berg- och dalbana med ett brant stup.

  Vad som orsakar den snabba vändningen är oklart men man kan spekulera i att bolagsrapporter inte har gett de besked som marknaden hoppats på eller att marknaden är nervös inför Ben Bernankes sista framträdande som riksbankschef i USA. Där ska han ge besked om huruvida Federal Reserve fortsätter dra in på sina kvantativa lättnader  och hur man ser styrräntorna utvecklas framöver. I USA hade ledande indexet DJ Industrial Average fallit med 0,8 procent vid 16:30-tiden.

  Bland fastighetsaktierna hade endast aktie stigit vid jämfört med tisdagens stängningskurs, Victoria Park som stigit med 8,4 procent. Bland förlorarna var Sagax B i topp med ett kursfall på 1,9 procent. Dagens mest omsatta aktie var Kungsleden som hade omsatts för 35 miljoner kronor. Dagens omsättning uppgick vid 16:30-tiden till 201 miljoner kronor.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived