• Uppdrag Granskning i Tierp

  PUBLICERAD 2013-11-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-11-20 08:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  Trots hem i bedrövligt skick har hyresgästerna inte fått gehör för sina klagomål på flera år. Fastighetsnytt fick en förhandstitt på kvällens Uppdrag Granskning där man synat förhållanden på Skolvägen i Tobo, Tierp.

  I Uppdrag Granskning följer man de boende på Skolvägen i deras försök att få skador och mögelproblem åtgärdade. 2011 var husen i så dåligt skick att de tvångsförvaltas, då jublade många i tron om att problemen nu skulle åtgärdas. Företaget som ägt och skött fastigheterna de senaste fem åren gick strax efter i konkurs. Fagerhyltan Fastigheter tog över fastigheterna där man förvisso renoverade några lägenheter men i september i år såldes husen vidare till Aros Energideklarationer AB.

  Då många problem återstår att åtgärdas kontaktas Fagerhyltan som uppger att information om befintliga problem följt med till den nya ägaren som i sin tur uppger att man fått informationen att alla fel är åtgärdade. Vem äger då Aros Energideklarationer? När man i programmet ställer frågan till Fagerhyltan har de ingen information om detta. Uppdrag Granskning uppger dock att Aros Energideklarationer ägs till 51 procent av Fagerhyltan.

  De boende har nu blivit lovade av de nya ägarna att få träffa ett nytt förvaltningsbolag. Fortsättning följer på Skolvägen.

  Tidningen Hem & Hyra rapporterade förra veckan på sin hemsida att Migrationsverket har inlett en granskning av Aros Energideklarationer. Bakgrunden är den att företaget har ansökt om att få starta ett tillfälligt boende för asylsökande i tre tidigare bruksbostäder på just Skolvägen och Villavägen i Tobo men det har Migrationsverket än så länge inte beviljat. I en kommentar säger Migrationsverkets pressinformatör Sophia Öhvall Lindberg att myndigheten fått tips om “knepigheter kopplade till företaget” och innan man beviljar ett tillstånd för tillfälligt boende måste dessa tips utredas.

  Programmet Uppdrag granskning sänds i SVT1 och SVTPlay på onsdag 20 november kl. 20.00

  Redaktionen

  Källa: Uppdrag granskning

  2 kommentarer

  1. […] på radioreportage om lägenheterna som förklaras som hälsorisker. 20/11 Fastighetsnytt: Uppdrag Granskning i Tierp 27/10 SR P4 Uppland: Mögel och vattenskador ska bort i […]

   Reply

  2. […] Skolvägen ”Man lämnar husen mer eller mindre vind för våg” 20/11 Fastighetsnytt: Uppdrag Granskning i Tierp 20/11 Hem & Hyra: Skandalhusen i Tobo i Uppdrag granskning 12/11 Holmbygden.se: […]

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived