+
Fabian Hielte, styrelseordförande och P-G Persson, vd, för Platzer ringer in handeln med bolagets aktie hösten 2013. Foto: Sverrir Thór.
 • “Det känns som om man tagit examen”

  PUBLICERAD 2013-11-29 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-01-30 16:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  När den första handelsdagen för Platzer tog slut kostade bolagets nynoterade B-aktie 27,9 kronor vilket är 5,28 procent högre än de 26,5 kronor som deltagare i bolagets nyemisson fick teckna sina aktier för. Intresset för Platzer var stort och direkt efter att vd P-G Persson och styrelseordförande Fabian Hielte hade ringt klockan för att markera börsdagens inledning noterades de första avsluten i aktien, till kursen 28.9 kronor. Stängningskursen 27,9 innebär att Platzers p/e-tal är 8,04 vilket är i linje med övriga fastighetsbolag på börsen.

  Aktiens omsättning under den första handelsdagen uppgick till 224,4 miljoner kronor vilket är mer än alla andra fastighetsaktier presterade sammanlagt på fredagen. Omsättningen i handeln med de aktier som ingår i fastighetsindex uppgick till 154,7 miljoner kronor.

  – Det känns som om man tagit examen men samtidigt är en examen ingenting som tryggar framtiden. Vi måste fortsätta leverera. Vi känner att vi har en bra strategi och fortsätter jobba som vi har gjort. För att kunna växa vidare har vi ett behov av eget kapital och då är börsen ett bra alternativ, speciellt när bolaget är börsfärdigt, sade P-G Persson, vd för Platzer, till Fastighetsnytt i samband med noteringen.

  Platzers kortnamn på börsen blir Plaz B och aktien tillhör börsens Mid Cap-segment.

  Erbjudandet
  Teckningskursen är fastställd till 26,5 kr per aktie vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde för Platzer om 2,5 miljarder kronor.

  Det totala erbjudandet innefattar 22 000 000 nyemitterade B-aktier samt en övertilldelningsoption om ytterligare högst 3 300 000 B-aktier. Vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen omfattar erbjudandet totalt 25 300 000 aktier, motsvarande cirka 26 procent av aktierna och 9 procent av rösterna

  Det totala värdet av erbjudandet inklusive övertilldelningsoption uppgår till cirka 670 miljoner kronor

  Handelsbanken Capital Markets agerar Lead Manager och Sole Bookrunner. ABG Sundal Collier agerar Co-lead Manager och Catella Corporate Finance agerar finansiell rådgivare. Advokatfirman Vinge är legal rådgivare.

  Sverrir Thór och Mattias Fröjd

  2 kommentarer

  1. […] bolag ytterligare 27,4% av kapitalet och 7,7% av rösterna. Näst största privata ägargrupp i Platzer är familjen Paulsson som äger byggbolaget Peab och många andra bolag i fastighets- och […]

   Reply

  2. […] bolag ytterligare 27,4% av kapitalet och 7,7% av rösterna. Näst största privata ägargrupp i Platzer är familjen Paulsson som äger byggbolaget Peab och många andra bolag i fastighets- och […]

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Fabian Hielte, styrelseordförande och P-G Persson, vd, för Platzer ringer in handeln med bolagets aktie hösten 2013. Foto: Sverrir Thór.