• 670 nya bostäder planeras i Flemingsberg

  PUBLICERAD 2013-10-28 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-10-28 16:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsnämnden i Huddinge har nu fattat beslut om en ny detaljplan för Visättra Ängar II, ett område nära Visättra centrum i Flemingsberg.

  I området planeras sammanlagt cirka 670 bostäder, varav minst 250 studentbostäder. Byggrätten är på totalt cirka 40 000 kvadratmeter. Byggstart för den första etappen beräknas ske nästa år.

  Bostäderna kommer att byggas av SW Projektutveckling AB, BoKlok Housing AB och Wäst-Bygg AB. Huvuddelen av bostäderna kommer att vara i flerfamiljshus, men även radhus kommer att byggas. Förutom studentbostäder planeras även ungdomsbostäder i området.

  – Student- och ungdomsbostäder är prioriterade i kommunens planering men det kommer även byggas bostadsrätter och radhus. Vi siktar på att det inom ett par år ska byggas 1 000 nya studentbostäder, vilket innebär en fördubbling av det totala antalet studentbostäder i kommunen, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived