+
HG Wessberg. Foto: Sigurdur J. Olafsson.
 • ”Så fort det bara går”

  PUBLICERAD 2013-09-18 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-09-19 10:47

  Textstorlek

  Dela med andra

  HG Wessberg är statens förhandlingsperson för bostadsbyggande och tunnelbana i Stockholm. Som inflyttad men lojal Stockholmare, som han själv uttrycker det, anser han att detta är en av de viktigaste frågor han varit inblandad i.

  Anledningen är, som han ser det, att Stockholm är landets tillväxtmotor och ju snabbare hjulen rullar här desto bättre för resten av landet. ”Så fort det bara går” är svaret på frågan om vad tidplanen är och HG Wessberg ser gärna projektstart redan nästa år. Behovet finns redan, men först ska det förhandlas.
  – Just nu är det mycket samtal och mycket siffror. Vi är inte överens om siffrorna, vem som ska betala och vem som ska bestämma. Men det kommer vi att bli, säger HG Wessberg.

  Sten Nordin. Foto: Sigurdur J. Olafsson.

  Nya sträckningar för tunnelbanan ska också generera nya bostäder är tanken, av de linjer som ligger på förslag är det sträckningen till Gullmarsplan som är mest aktuell. Något som också anses angeläget från Stockholms stads sida.
  – En ny dragning till Gullmarsplan öppnar för 40 000 nya bostader, det är något vi driver hårt, säger Sten Nordin, Finansborgarråd, Stockholms stad.


  Mattias Fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived