+
Hans Lind.
 • KTH får professur i fastighetsförvaltning

  PUBLICERAD 2013-09-04 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-09-05 13:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är nu klart att KTH har fått finansiering för att inrätta landets första professur i fastighetsförvaltning.  Enligt Hans Lind, som är professor i fastighetsekonomi på KTH, är en bidragande orsak att KTH:s ledning värderar hållbarhetsfrågan högt.

  Ska man tolka beskedet som att branschen har visat intresse för ämnet och bidragit med den finansiering ni behövde?
  Branschen har visat stort intresse men KTH centralt har också betonat att det är viktigt att vi kan tillsätta en professur inom detta område, inte minst för att det finns kopplingar till övergripande hållbarhetsfrågor. Rent formellt är det en professur där KTH och branschen delar på finansiering och det handlar därmed om en “vanlig” ordinarie professur som inte är tidsbegränsad.

  Vad är nästa steg i processen när det gäller professuren?
  Nästa steg är att göra en formell ämnesbeskrivning och när den är godkänd av KTH så kommer professuren att annonseras ut på vanligt sätt.

  Finns det tänkbara kandidater till befattningen som professor i fastighetsförvaltning på KTH?
  Vi har naturligtvis tidigt i processen pratat med personer som vi tror skulle vara lämpliga. Vi vet att det finns lämpliga personer som är intresserade av att söka och som vi bedömer att företagen kommer att bli mycket nöjda med, men självklart kan vi inte gå ut med några namn. Dessutom kan det ju komma ansökningar från duktiga och lämpliga personer som vi inte känner till. Vår bedömning är dock att det inte kommer att vara någon från KTH och att både kompetens och kontaktnät därmed kan breddas.

  Daniel Bergstrand

  1 kommentarer

  1. Rafael Ospino 2013-09-05

   VÄLKOMMET TILLSKOTT!
   Det har ju visat sig att identiska fastigheter efter ett par års drift kan skilja med en faktor två i energianvändning.
   De undersökningar som hittills har gjorts har ju utmynnat i rena spekulationer – i ett fall skrevs att det inte var omöjligt att det i huset med högre energianvändning bodde fler familjer med tonårsbarn, som ju brukar duscha väldigt länge…

   Flera utmärkta möjligheter att utröna vad det är som gör att vissa hus fungerar som det är tänkt, medan andra inte gör det, har därigenom gått förlorade.

   I flera av våra “miljöstadsdelar” har man konstaterat att man inte nått målen avseende energiprestanda. Men man vet itne varför!
   Det är naturligtvis itne hållbart,.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived