• Kommitté ska sätta global standard

  PUBLICERAD 2013-08-16 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-08-16 16:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Ett antal fastighetsexperter från hela världen har valts ut för att skapa en global standard för att mäta fastigheter.

  International Property Measurement Standards Coalition (IPMSC) har valt ut 19 experter för att gemensamt utforma en global metod för att mäta Fastigheter. Anledningen är att man anser att metoder kan variera kraftigt mellan länder vilket gör det svårt för investerare att göra jämförelser.

  – Fastigheter är en global marknad för investerare, företagen som hyr och deras rådgivare, men sättet att mäta uthyrbar yta varierar från land till land och även mellan marknader i samma land, säger Max Crofts, ordförande, Standard Setting Committee, i ett pressmeddelande.

  Med en global standard hoppas man kunna skapa en mer transparent marknad och större förtroende från investerare. Kommittén innefattar akademiker, fond- och tillgångsförvaltare, bostadsexperter, värderare och experter inom bygg- och utveckling.

  Kommittén siktar på att ha ett utkast klart under inledningen av 2014.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande IPMSC

  1 kommentarer

  1. Ewa Swensson 2013-08-19

   Är det inte byggnad som avses?

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived