• Allians ger ny fastighetsjätte

  PUBLICERAD 2013-06-27 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-06-27 14:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Henderson Group plc (Henderson) och amerikanska Teachers Insurance and Annuity Association – College Retirement Equities Fund (TIAA-CREF) slår ihop sina fastighetsrelaterade verksamheter i Europa och Asien. Det nya gemensamma namnet blir TIAA Henderson Global Real Estate med en total förvaltningsportfölj på cirka 450 miljarder kronor.

  TIAA Henderson Global Real Estate kommer ersätta Hendersons och TIAA-CREFs verksamheter i Europa och Asien. Den nya alliansen verkar inom kommersiella kontors-, handels- och logistikfastigheter såväl som bostäder.

  TIAA Henderson Global Real Estate kommer ägas till 60 procent av TIAA-CREF och till 40 procent av Henderson. I Nordamerika tas Hendersons fastighetsverksamhet över av TIAA-CREF till 100 procent.

  – En mycket spännande satsning som ger oss en bredare kapitalbas med nya investeringsstrategier. Det kommer definitivt ha en positiv påverkan på våra redan goda investeringsmöjligheter i Norden, säger Johan Åström, Sverigeansvarig, i ett pressmeddelande.

  Henderson gjorde första fastighetsinvesteringarna i Norden år 2005 och öppnade kontor i Stockholm 2012. I Norden förvaltar Henderson idag ca 2 miljarder kr i fastighetsvärde för fyra olika fondstrukturer. Största enskilda innehavet är idag gallerian i Tuna Park som förvärvades 2011.


  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Henderson

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived