• Gårdstensbostäder prisat

  PUBLICERAD 2013-05-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-05-20 16:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  Gårdstensbostäder i Göteborg får bransch- och intresseorganisationen SABOs Hållbarhetspris 2013.

  SABOs Hållbarhetspris delas ut för första gången i år. Syftet är att stärka Allmännyttans konkurrenskraft genom att sprida goda exempel på hur företagen bidrar till ett mer hållbart samhälle med minskad miljö- och klimatpåverkan.

  Gårdstensbostäder AB vinner årets Hållbarhetspris för att man lyckas förena alla hållbarhetsaspekter och på ett utmärkt sätt integrerar hållbarhet i verksamhetens kärna.

  Juryns motivering lyder:
  Gårdstensbostäder låter hyresgästerna ta en central position i företaget; de sitter med i styrelsen och blir metodiskt involverade genom ett föredömligt dialogarbete. Företaget satsar också stort på innovativa och miljövänliga lösningar: solhuset med solfångare på tak och solceller på balkongfronter som till och med levererar överskott till stadens fjärrvärmenät; individuell mätning av el, varm- och kallvatten i alla lägenheter; och en elbilpool för hyresgäster där bilarna dessutom delvis laddas med solceller, är några sådana exempel.

  AB Alebyggen får hedersomnämnande för att man med enkla medel bidragit till den biologiska mångfalden och väckt engagemang bland hyresgästerna.

  Bostads AB Mimer får hedersomnämnande för sin framtidslägenhet som visualiserar och materialiserar visionen om hur vi kommer att bo år 2026.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande SABO

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived