+
Från Thingvellir på Island. Foto: Sverrir Thór
 • Blygsamt av Reginn

  PUBLICERAD 2013-05-30 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-05-30 08:47

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Isländska fastighetsbolaget Reginn lämnade i veckan in sin delårsrapport för första kvartalet. Enligt det egna pressmeddelandet gör man bra ifrån sig och enligt de prognoser man själv har gjort.

  Kvartalets rörelseresultat hamnar på 889,1 miljoner isländska kronor vilket översatt i svenska kronor uppgår till 48 miljoner. Av dessa 889,1 miljoner utgörs mer än en tredjedel, 336,1 miljoner kronor, av positiva värdeförändringar i beståndet. Före skatt gör man en vinst om 303,5 miljoner isländska kronor, 16,4 miljoner svenska kronor.

  En blygsam vinst med svenska fastighetsbolagsmått mätt men då ska man se till det faktum att Reginn, som är ett av Islands större fastighetsbolag, har ett bestånd värt knappt 1,8 miljarder svenska kronor. Å andra sidan är resultatet knappast tillfredsställande då kvartalets direktavkastning uppgår till 1,8 procent och totalavkastningen (inklusive värdeförändringar) uppgår blygsamma till 5,4 procent. Jämfört med motsvarande kvartal ifjol är resultatet emellertid en klar förbättring då man då gjorde en vinst om 137,7 miljoner islänska kronor före skatt.

  Reginn har en soliditet om 32,8 procent och en skuldsättningsgrad på 65,3 procent.

  Reginn är första fastighetsbolaget som noteras på den isländska börsen. Sedan introduktionen i juli 2012 har bolagets aktiekurs stigit med exakt 50 procent men de senaste dagarna har den dock sjunkit en aning då rykten om storägaren Landsbankis planer på att avyttra sitt innehav om 25 procent av kapitalet i bolaget.

  Sverrir Thór

  Källa: Regins delårsrapport

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived