• Stabilt av Castellum

  PUBLICERAD 2013-04-17 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-04-17 17:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellumkoncernen redovisar ett förvaltningsresultat på 300 miljoner kronor för årets första kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal 2012 är det en ökning om 23 miljoner kronor vilket främst förklaras av att hyresintäkterna ökat mer än driftskostnaderna. I en kommentar skriver nytillträdde vd:n Henrik Saxborn att resultatet påverkats positivt av en engångsersättning till följd av att hyresavtal lösts ut i förtid men påpekar även att det har vägts upp av högre snöröjningskostnader samt ett kallare första kvartal än föregående år.

  Värdeförändringar av fastigheter och derivat resulterade under kvartalet i 18 miljoner kronor mindre än under första kvartalet 2012, 198 miljoner kronor nu jämfört med 216 miljoner ifjol, och vilket leder till att resultat före skatt är 9 miljoner högre nu än ifjol, det vill säga 498 miljoner kronor jämfört med 489 miljoner.

  Castellums balansräkning uppgick den 31 mars till 37 miljarder kronor vilket är en ökning med 2,6 miljarder sedan 31 mars 2012 och närmare 400 miljoner sedan årsskiftet. Samtidigt har det egna kapitalet växt med 862 miljoner kronor till 11,8 miljarder sedan 31 mars 2012 men krympt med 245 miljoner sedan årsskiftet. Soliditeten hamnar därmed på 32 procent nu. Vid årsskiftet låg soliditeten på 32,9 procent. Belåningsgraden ligger på 54 procent och räntetäckningsgraden är 2,7 gånger.

  Periodens kassaflöde var negativt om 26 miljoner kronor.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived