+
Hudiksvalls stationshus. Byggdes 1888 då bansträckan Ljusdal – Hudiksvall öppnades i sin helhet för trafik och anslöts till stambanenätet.
 • Jernhusen säljer tre järnvägsstationer

  PUBLICERAD 2013-04-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-09-14 14:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Jernhusen uppger att i takt med att resmönster förändras och infrastrukturen utvecklas har användandet av många järnvägsstationer förändrats utifrån ett resenärsperspektiv. Man planerar därför att sälja stationerna i Boden, Söderhamn och Hudiksvall.

  – Vi tror att lokala aktörer har bättre förutsättningar än oss att utveckla stationen och området. Det är bättre att stationen utvecklas och används av kommunerna eller företag från det lokala näringslivet som har fler mervärden på orten än vad vi har, säger Mattias Victorin, affärsansvarig på Jernhusen.

  Försäljningen sker genom budgivning för alla som är intresserade av att köpa stationen.
  – Priset är en viktig parameter i utvärderingen då vi vill få ett marknadsmässigt pris för fastigheten. Men vi frågar också efter vad man har för planer för stationen då den har en viktig funktion i samhället, säger Mattias Victorin.

  • Hudiksvalls stationshus byggdes 1888.
  • Söderhamns station Invigdes 1995.
  • Bodens station stod klart när stambanan invigdes 1894.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Jernhusen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived