• Profi förvärvar InfraCity

  PUBLICERAD 2013-03-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-03-11 10:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Profi har ingått avtal om att förvärva InfraCity i Upplands Väsby kommun, ett fastighetsbestånd på 190 000 kvadratmeter. Säljare är Orion European 2 Investment Sarl, en fastighetsfond som förvaltas av Orion Capital Managers.

  Försäljningspriset uppgår till cirka 1,8 miljarder kronor enligt uppgifter i Dagens Industri. Fastigheterna innehåller huvudsakligen detaljhandel, hotell, kontor och lager.

  Vencom Property Partners överlämnar ansvaret för den fortsatta utvecklingen av InfraCity till Profi som en konsekvens av den ägarförändring som sker, efter att som partner och medinvesterare till Orion European 2 Investments utvecklat och förvaltat InfraCity under de senaste sju åren.

  Profis ambition är att långsiktigt ytterligare utveckla InfraCity. Större hyresgäster i InfraCity är bland andra Scandic Hotel, Rusta, Kia, SATS, Barnens Hus, Mio Möbler, Mekonomen, EM Retail, Visma, ICA, Xerox, Cederroth och Max Hamburgare.

  – Vi tror mycket på InfraCity. Förutsättningarna för områdets fortsatta tillväxt är attraktiva då det ligger mitt i Stockholms tillväxtkorridor. Som ett exempel kan nämnas att Bauhaus under 2013 öppnar ett 17 000 kvadratmeter stort varuhus som närmaste granne till InfraCity. Vi kommer att ta en aktiv roll i områdets fortsatta utveckling”, säger Staffan Olsson, vd på Profi.

  Profi tillträder förvärvet i mitten av mars 2013.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Profi

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived