• Nytt landmärke i Östersund

  PUBLICERAD 2013-02-01 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-11-22 21:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Östersundshems styrelse ger nu klartecken för byggandet av höghuset i kv. Valhall. Med det nya höghuset tillförs 56 nya hyresrätter.

  – Det är lågkonjunktur i byggbranschen, vilket gör det gynnsamt att bygga nu. Dessutom ser vi fördelar med att de nya lägenheterna kan skapa flyttkedjor, det vill säga att höghuset sätter igång en flyttrörelse på bostadsmarknaden, säger Tord Andnor, styrelseordförande, Östersundshem.

  Hyresnivåerna för lägenheterna i höghuset kommer att ligga i linje med andra nyproducerade lägenheter i Östersund. Hyresnivåerna kommer förmodligen att variera beroende på läget i huset.
  – Att bygga ett hus med 56 lägenheter är en investering där vi självklart har ett långsiktigt perspektiv. I vår kalkyl har vi räknat med att det kan komma att ta en viss tid innan alla lägenheter är uthyrda säger Bengt Rådman, vd för Östersundshem.

  Upphandlingen av entreprenör är klar och det blir Skanska som får uppdraget att bygga det 16 våningar höga huset. Om allt följer planen står höghuset klart i slutet av 2014.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Östersundshem

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived