+
Brandenburger Tor i Berlin.
 • Hemsö öppnar kontor i Berlin

  PUBLICERAD 2013-02-14 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-02-15 17:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsbolaget Hemsö utökar sitt bestånd av fastigheter i Tyskland. Helt nyligen köptes ett äldreboende i Berlin. Samtidigt med expansionen öppnar Hemsö ett kontor på Kürfurstendam i Berlin.

  Hemsö har totalt 18 fastigheter i Tyskland och uteslutande fastigheter som inrymmer äldreboende.
  – Den demografiska situationen i Tyskland påminner mycket om den i Sverige – med en åldrande befolkning som efterfrågar platser på äldreboenden.  Vi ser en ökad efterfrågan på detta boende och vi är experter på att förvalta de fastigheter i vilka äldreboende bedrivs, säger Per Berggren, vd i Hemsö.

  Beståndet i Tyskland är värderat till 1,3 miljarder kronor.
  – Hemsö har varit på den tyska marknaden sedan 2011 och har nu köpt ytterligare en fastighet. Vi har ambitionen att fortsätta växa i Tyskland. Ett bevis på att vi kommit till Tyskland för att växa är att vi sedan januari månad har öppnat ett kontor i Berlin säger Per Berggren.

  I december 2012 ingick Tredje AP-fonden avtal med Kungsleden om förvärv av resterande 50 procent av Hemsö  och man blir därmed ensam ägare till bolaget.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Hemsö

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived