+
Brandenburger Tor i Berlin.
 • Hemsö öppnar kontor i Berlin

  PUBLICERAD 2013-02-14 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2013-02-15 17:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsbolaget Hemsö utökar sitt bestånd av fastigheter i Tyskland. Helt nyligen köptes ett äldreboende i Berlin. Samtidigt med expansionen öppnar Hemsö ett kontor på Kürfurstendam i Berlin.

  Hemsö har totalt 18 fastigheter i Tyskland och uteslutande fastigheter som inrymmer äldreboende.
  – Den demografiska situationen i Tyskland påminner mycket om den i Sverige – med en åldrande befolkning som efterfrågar platser på äldreboenden.  Vi ser en ökad efterfrågan på detta boende och vi är experter på att förvalta de fastigheter i vilka äldreboende bedrivs, säger Per Berggren, vd i Hemsö.

  Beståndet i Tyskland är värderat till 1,3 miljarder kronor.
  – Hemsö har varit på den tyska marknaden sedan 2011 och har nu köpt ytterligare en fastighet. Vi har ambitionen att fortsätta växa i Tyskland. Ett bevis på att vi kommit till Tyskland för att växa är att vi sedan januari månad har öppnat ett kontor i Berlin säger Per Berggren.

  I december 2012 ingick Tredje AP-fonden avtal med Kungsleden om förvärv av resterande 50 procent av Hemsö  och man blir därmed ensam ägare till bolaget.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Hemsö

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived