• Victoria Park köper i Rosengård

  PUBLICERAD 2012-12-19 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-12-19 14:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Victoria Park AB har idag förvärvat Bostads AB Gröningen i Rosengård i Malmö.  Med köpet följer åtta av de mest utsatta fastigheterna på Herrgården.

  Idag finns tre fastighetsbestånd på Herrgården. Victoria Park köper den största delen som omfattar 867 lägenheter för cirka 5 000 boende. MKB och Contentus äger de övriga. Ett omfattande arbete pågår på stadsdelsnivå där Herrgården är ett av fem utvalda områden i Malmö stads Områdesprogram.

  Greg Dingizian VD för Victoria Park och med personlig erfarenhet från Rosengård, är den drivande kraften bakom projektet:

  – För att förändra det här området från transitplats till boplats krävs ett långsiktigt engagemang av alla parter. Och som fastighetsägare är vi beredda att ta ansvar för det som ligger inom vår kontroll.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Victoria Park

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Datschas plan efter uppköpet – växa globalt

  Uncategorized Stronghold säljer analysföretaget Datscha för en hemlig summa. Planen med affären är att ta tjänsten till nya marknader. “Vi har varit på jakt lite grann. Vi har fått mellan fem och tio bud de senaste åren”, säger Jacob Philipson, avgående ordförande. Även bolagets vd lämnar i och med uppköpet.

 • “Våga ta ställning i kärnkraftsfrågan” 

  Politik På tisdagen skapades politisk turbulens när M och KD plötsligt lämnade energiöverenskommelsen till kärnkraftens fördel. Nu manas fastighetsbranschen att ta ställning i frågan. 

 • Sandelin: Fjärrstyrda fastigheter fördel för 24Storage

  Börs Behovet av förrådsutrymmen kommer öka framöver. Samtidigt innebär bolagets digitaliserade fastigheter en fördel mot konkurrenter. Det säger Fredrik Sandelin, vd för 24Storage, till Fastighetsnytt i samband med tisdagens notering på First North.

 • ANNONS
 • Skanska gör rekordaffär i Texas

  Transaktioner Byggjätten Skanska har sålt 90 procent av en skyskrapa i centrala Houston för 373 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, rapporterar Dagens industri. 

 • ANNONS
 • Stronghold säljer Datscha

  Nyheter I ett pressmeddelande uppger Stronghold Invest att Datscha går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA). “Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder”, kommenterar Urban Edenström, vd för Stronghold Invest.

 • Humlegården och ägare enas om miljardlån

  Börs Humlegården har ingått en avsiktsförklaring med en majoritet av sina ägare som går ut på att dessa åtar sig att teckna företagscertifikat för upp till 1,6 miljarder kronor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived