• Vasakronan köper för 1,2 miljarder

  PUBLICERAD 2012-12-21 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-12-21 15:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vasakronan köper NCC:s del av Triangeln för 1,2 miljarder. Intill den befintliga gallerian Triangeln i Malmö uppför NCC cirka 12 000 kvadratmeter galleria med cirka 400 garageplatser och 4 700 kvadratmeter kontorslokaler.

  Handelsdelen integreras med Vasakronans befintliga del och den nya handelsdestinationen kommer att erbjuda Malmös totalt 33 000 kvadratmeter butik.

  – Öresund är en tillväxtregion med en stark befolkningsutveckling och köpkraften i regionen växer betydligt mer än riksgenomsnittet. Ett fortsatt inflöde av turister och pendlare innebär att förutsättningarna för en riktigt bra och centralt belägen handelsplats är goda. Förvärvet av Triangeln är den typ av investeringar vi söker, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.

  Den ekonomiska uthyrningsgraden i den nya handelsdelen är idag 76 procent. I kontorsdelen är 71 procent av lokalerna uthyrda till Sydsvenskan på ett långt kontrakt. I den befintliga delen av Triangeln investerar Vasakronan cirka 440 miljoner i en om- och tillbyggnad. Ombyggnaden genomförs i etapper och beräknas vara klar i samband med att den nybyggda/förvärvade handelsdelen öppnar sommaren 2013. I Vasakronans befintliga del ingår också 10 000 kvadratmeter kontor, 500 garageplatser och ett hotell.

  Triangeln miljöklassas enligt BREEAM och även som GreenBuilding. Tillträde sker den 17 december 2013.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Vasakronan

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived