+
BO:X - Pentagonen i Kungens Kurva är en av fastigheterna i transaktionen.
 • SveaReal i storaffär med huvudägaren

  PUBLICERAD 2012-12-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-12-21 11:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  SveaReal förvärvar i en bolagstransaktion fem fastigheter i Stockholmsområdet, en affär på cirka 2,5 miljarder kronor. Säljare är norska Fortin AS, SveaReals huvudägare, och affären omfattar Fortins svenska fastighetsbestånd. Fortin har under 2012 ökat sin ägarandel i SveaReal från 40 procent till 78 procent, vilket uppnås genom transaktionen.

  Affären omfattar kontor, hotell och handel, med total lokalyta om 145 000 kvadratmeter och innebär att SveaReals fastighetsbestånd ökar från 705 000 kvadratmeter till 850 000 kvadratmeter, vilket ger ett totalt marknadsvärde om 7 miljarder kronor.
  – Expansionen är en tydlig satsning på att bygga vidare på SveaReal som en stark svensk fastighetsaktör med inriktning på kontor och logistik i mellersta och södra Sverige. Vi tar ett strategiskt kliv mot en större andel kontorsfastigheter på en av Sveriges starkaste marknader vilket minskar andelen logistikfastigheter i vår totala portfölj, säger SveaReals vd Claes Malmkvist.

  – Affären är ett medvetet steg för oss och övriga aktieägare att genom en större och starkare aktör skapa förutsättning för likviditet i vår investering i framtiden. Ett SveaReal med ett större fastighetsbestånd, skapar en starkare organisation samt finansiell ställning. Därmed stärks också möjligheterna att möta utmaningar i framtiden, kommenterar Fortins vd, Knut Styrvold.

  Rådgivare i affären har varit Pareto Project Finance och DnB Markets.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande SveaReal

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived