• Positiv syn internationellt

  PUBLICERAD 2012-12-06 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-12-06 09:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Den mest efterfrågade regionen för ökade investeringar inom fastigheter under det kommande året kommer att vara USA, följd av Asien och västra Europa, i synnerhet London, Paris och flera av de större städerna i Tyskland, enligt resultatet av Global Investor Sentiment Survey.

  Undersökningen har genomförts internationellt och nyligen publicerats av Colliers International. Uppgiftslämnarna i enkäten inkluderade större institutionella och privata investerare, vilka har tillfrågats om sin syn på såväl global som regional nivå under de tolv kommande månaderna och framåt.

  De viktigaste punkterna inkluderar:

  • Fortsatt återhämtning: Investeringsvolymerna förväntas öka sakta och stadigt på de västerländska marknaderna under 2013, och det kommer att bli svårare att hitta investeringsmöjligheter för kärninnehav eftersom investerarna riktar in sig på ett litet antal premiumlägen.
  • Säkra marknader Investerare är ständigt på jakt efter fastigheter på samma “säkra” marknader, såsom London, Paris, Frankfurt, Hamburg, München och New York. London och New York är de enda två marknader som har identifierats som nyckelinvesteringsmarknader för investerare från andra regioner. Investerare kommer att fortsätta att rikta in sig på dessa marknader även under 2013, samtidigt som de håller ett vakande öga på effekterna av det amerikanska valresultatet och de fortsatta problemen i euroområdet.
  • Lokalt kontra utomlands: Även om flera investerare föredrar att investera på sina lokala marknader, så finns de (cirka 25 %) som tar sina fastighetsbolag utomlands. Investerare som söker sig utomlands med sitt kapital, tenderar att föredra Västeuropa. Dessutom är det mer sannolikt att asiatiska investerare utforskar investeringsmöjligheter i fastigheter på närmare håll, såsom Australien och Nya Zeeland.
  •  Skuldproblem: Större delen av marknaderna i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) kommer under 2013 att fortsätta kämpa med att säkra tillgången till lån och specialiserade räntefonder med högre avkastning förväntas möta en ökad handel. Investerare på de asiatiska marknaderna visade sig vara mest benägna att utöka belåningen, medan investerare i Latinamerika tenderar att undvika en större belåning än de redan har.

  – Under 2013 kommer vi att se att fler nya långivare, och mezzaninfinansiering delvis kommer att ersätta tomrummet som har lämnats av retirerande traditionella banker. Mer generellt sett, kommer 2013 att vara ett år av fortsatt återhämtning, med investeringsvolymer som visar en blygsam tillväxt då investerare accepterar den nya normen och marknaden ljusnar, säger Tony Horrell CEO vid Colliers International Storbritannien och Irland, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Colliers

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived