• Ny investering i Göteborgs Hamn

  PUBLICERAD 2012-12-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-12-20 15:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Göteborgs Hamn investerar 150 miljoner kronor i ett nytt logistikcenter i anslutning till hamnen. Logistikcentret kommer att hyras ut till DB Schenker.

  Göteborgs Hamn bygger ett nytt logistikcenter förtransport- och logistikföretaget DB Schenker. Det 24 000 kvadratmeter stora lagret kommer främst att hantera importgods som ska transporteras vidare till de svenska slutkonsumenterna.

  Det nya logistikcentret innebär ökade volymer för Göteborgs Hamn. På ett år har terminalen kapacitet att hantera 5 000 tjugofotscontainrar (teu). En stor del av det är helt nya volymer för hamnen. I år skeppas cirka 900 000 containrar via hamnen.

  Det första spadtaget tas i januari och byggnaden beräknas står färdig i december 2013. Göteborgs Hamn har utvecklat projektet i nära samarbete med DB Schenker som kommer att hyra lokalen och NCC, som bygger fastigheten.

  När byggnaden är på plats räknas verksamheten sysselsätta mellan 100 och 150 personer.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Göteborgs Hamn

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived