+
The Peak
 • Cityholds tredje köp i London

  PUBLICERAD 2012-12-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-12-20 17:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Cityhold har förvärvat The Peak som tidigare ägdes gemensamt av Heron International och AXA Real Estate Investment Managers. Kontorsfastigheten blir Cityholds tredje förvärv i London.

  Fastigheten är belägen på 5 Wilton Road, Victoria, och den uthyrningsbara ytan uppgår till 9 300 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns G4S, PetroChina, Bank of Scotland plc, GuggenheimPartners, Global Infrastructure Partners, The Gatsby Foundation, Wates Construction and Reed Executive.

  Cityhold Property AB är en joint venture för europeiska fastighetsinvesteringar mellan första och andra AP-fonden. Tidigare köp i London är en kontorsfastighet på 1 Kingdom Street, Paddington, för 2,5 miljarder och en kontorsfastighet i Midtown för cirka 1,5 miljarder.

  – Efter våra tidigare köp i Midtown samt Paddington är vi glada över att ha lyckats förvärva i ytterligare ett centralt område i London. Fastigheten håller en väldigt hög standard och tillsammans med de starka hyresgästerna uppfyller den alla krav när det gäller våra investeringskriterier, säger Per Sjöberg,  CEO Cityhold, i ett pressmeddelande.

  Jones Lang LaSalle var köparens rådgivare och CBRE säljarens.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Cityhold

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived