• Atrium Ljungberg förvärvar i Hagastaden

  PUBLICERAD 2012-12-19 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-12-19 15:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Atrium Ljungberg har förvärvat fastigheten Härden 14 i Hagastaden i norra Stockholm. Köpeskillingen uppgick till 227 miljoner kronor.

  Atrium Ljungberg har tecknat avtal om förvärv av kontorsfastigheten Härden 14, belägen i korsningen Hälsingegatan / S:t Eriksgatan i Hagastaden i norra Stockholm. Fastigheten omfattar totalt cirka 8 700 kvadratmeter uthyrbar kontorsyta inklusive garage. En butikslokal finns i fastighetens bottenvåning. Fastigheten är uthyrd till cirka 90 procent. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde uppgående till 227 miljoner kronor. Tillträde sker omgående.

  Det är bolagets tredje fastighetsförvärv i området under det senaste året och Atrium Ljungberg äger och förvaltar sedan tidigare kontorsfastigheterna Blästern 6, Blästern 11 och Blästern 13 i Hagastaden – industrifastigheter från 1930 -talet som är om- och tillbyggda till moderna kontorslokaler. Den förvärvade fastigheten, Härden 14, ligger i direkt anslutning till dessa. Atrium Ljungbergs totala fastighetsbestånd i området omfattar efter dagens förvärv cirka 93 000 kvadratmeter uthyrbar yta inklusive garage.

  Atrium Ljungberg har också ytterligare utvecklingsmöjligheter i området genom en markreservation på cirka 36 000 kvm som tilldelades bolaget tidigare i år. Beslutet om markreservationen är villkorat av att en överenskommelse om köpeskilling och lokalernas innehåll kommer till stånd inom två år från beslutet.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived