• Minskat rörelseresultat

  PUBLICERAD 2012-11-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-11-08 11:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vasakronan redovisar ett rörelseresultat om 1 087 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ifjol är det en marginell försämring.

  Försämringen förklaras huvudsakligen av att hyresintäkterna minskat. Samtidigt har de positiva effekterna från orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet minskat och de negativa effekterna från orealiserade värdeförändringar av finansiella instrument likaså. Då har man tjänat 60 miljoner kronor på avyttring av fastigheter, jämfört med en förlust om 17 miljoner året innan. Sammantaget gör det hela att bolaget gör en vinst på 383 miljoner kronor före skatt jämfört med 316 miljoner kronor under tredje kvartalet ifjol.

  Bolagets samlade tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 89,3 miljarder kronor, en ökning med 234 miljoner sedan halvårsskiftet och det egna kapitalet ökade med 290 miljoner till 31,5 miljarder.

  Sverrir Thór

  Källa: Pressmeddelande från Vasakronan

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived