+
Biomedicum, Bild: Akademiska hus - Berg Arkitektkontor/Arkitektfirmaet C.F. Møller.
 • Klartecken för forskningscentrum i Hagastaden

  PUBLICERAD 2012-11-21 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-11-21 16:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Detaljplanen för bygget av Biomedicum klubbades av stadsbyggnadsnämnden på tisdagen. Akademiska hus investerar totalt 3,5 miljarder kronor i byggnaden.

  Med sina 76 000 kvadratmeter blir Biomedicum en av de största medicinska forskningsanläggningarna i Europa.
  – Det är en mycket viktig pusselbit i att utveckla den nya Hagastaden till ett av världens ledande områden för Life Science. Anläggningen blir ett viktigt nav som kommer att ha stor betydelse för många människors hälsa och möjligheter till ett friskare liv, säger Anders Ekegren, stadsbyggnadskommunalråd i Solna stad.

  Biomedicum kommer att ligga mellan Karolinska Institutets nya aula och folkhälsohuset, i anslutning till det nya universitetssjukhuset på andra sidan Solnavägen. Forskningscentrumet kommer att bestå av laboratorier men också innehålla kontor och konferenslokaler.

  Detaljplanen antas slutligen av kommunfullmäktige i december. Byggstart beräknas ske i början av 2014 och inflyttning under 2018.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Solna stad

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived