+
Jonathan Hannam
 • Från Areim till Australien

  PUBLICERAD 2012-11-13 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-11-20 14:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  Jonathan Hannam lämnar Areim för att börja på det australiska fastighetsbolaget Mirvac Group i en nystartad roll som Group Executive, Capital, där han börjar i januari 2013.

  Jonathan Hannam kommer att ansvara för att utveckla och bredda nätverket och därigenom öka tillgången till kapital för Mirvac som är ute efter att expandera verksamheten. Mirvac är listat på Australian Securities Exchange, med ett marknadsvärde på drygt 32 miljarder kronor. De största investeringskategorierna är kontor (57,6 procent) och handel (27,2 procent).

  Tidigare erfarenheter inkluderar Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), ING Real Estate i Singapore som MD för South East Asia och dessförinnan på Savills som MD i Singapore, Manila och Peking. Men närmast kommer Jonathan Hannam från Areim där han bland annat ansvarat för att resa internationellt kapital, Areim Fund II hade sin första stängning i september 2012 med investerare som GIC, APG och AP4. Trots att han själv är född i Australien har han aldrig arbetat med fastigheter i hemlandet.

  – Det är med blandade känslor som jag lämnar Areim och Sverige. Det har varit en fantastisk upplevelse att få jobba med teamet på Areim och att ha fått igång Fund II. Men möjligheten att få återvända till Australien i kombination med rollen på Mirvac var väldigt lockande, säger Jonathan Hannam.

  Mattias Fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived