• Detaljplan för fastighet vid Stockholms Central godkänd

  PUBLICERAD 2012-11-23 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-11-23 10:37

  Textstorlek

  Dela med andra


  Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm har godkänt detaljplanen för fastigheten Orgelpipan 6 där Citybanans nya stationshus ska byggas. Beslutet togs med en majoritet bestående av Moderaterna, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

  Nästa steg är att detaljplanen ska antas av kommunfullmäktige i Stockholm, vilket kan komma att ske under december.

  Detaljplanen för fastigheten omfattar Citybanans nya stationshus, ett hotell med 400 rum och tjugo bostäder. De högsta delarna av den nya bebyggelsen föreslås bli 61,6 meter. Det är mer än 20 meter högre än platsens befintliga hotell (39, 5 meter) och nästan lika högt som Hötorgsskraporna (73 meter).

  – Arkitekturen är djärv och nytänkande och visar att det går att tillföra nya byggnader i Stockholms hjärta i samklang både med Ferdinand Bobergs centralposthus och Klara kyrka, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

  – Jag är besviken men långt ifrån förvånad att Socialdemokraterna och Moderaterna går hand i hand i byggandet av höga hus i innerstaden, säger Björn Ljung (FP) som är gruppledare för folkpartiet i stadsbyggnadsnämnden.

   Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived