• Småhusbyggandet i kris

  PUBLICERAD 2012-10-09 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2012-10-09 13:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska småhusbyggare befinner sig i kris, den värsta någonsin enligt di.se som har sonderat terrängen för småhusbyggandet i Sverige.

  Under första halvåret 2012 påbörjades 2 350 småhus i hela landet enligt nya siffror från SCB som di.se citerar. Jämfört med samma period 2011 är det en minskning med 53 procent. Branschorganisationen TMF (Trä- och möbelföretagen) har tidigare gjort prognosen 4 500 byggstarter i år men enligt trähusansvarig Gustaf Edgren kan den siffran komma justeras nedåt.

  Han menar att läget är sämre än under finanskrisen.

  – Fortsätter det så här blir det en slakt, säger Gustaf Edgren till di.se.

  Småhustillverkarna brottas med förluster och ett antal bolag har gått i konkurs. Andra har behövt skära ned personalstyrkan. Exempelvis har Götenehus behövt säga upp 50 medarbetare de senaste två åren. Ytterligare ett bolag som känt av krisen är Älvsbyhus.

  – Kakan är alldeles för liten, det är för många spelare på plan just nu. Det kommer tyvärr innebära ättestupan för en del, säger vd Kent Johansson till di.se

  Redaktionen

  Källa: di.se

  1 kommentarer

  1. […] här att alla småhusleverantörer fortsätter försöka sälja skönahemdrömmen till Svensson? Branschen går på knäna och småhusleverantörerna envisas med att skylla sin oförmåga på en &…. Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Det är aldrig marknaden det är fel på. Det är […]

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived