• Mer handel och bostäder i Huddinge

  PUBLICERAD 2012-10-26 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-10-26 15:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Handelsytorna i fastigheten Segmentet 1 i Kungens kurva, där byggvaruhuset K-Rauta ligger, kan nu i det närmaste fördubblas. Samtidigt planeras för nya bostäder i Rosenhillsområdet. Det framgår av den nya detaljplan som samhällsbyggnadsnämnden godkände vid torsdagens sammanträde.

  – Även om Kungens kurva redan är Skandinaviens största handelsområde, behöver området fortsätta att växa och utvecklas. Det behövs nya investeringar som gör att området moderniseras och bibehåller sin attraktionskraft, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

  Fastighetsägaren Bonnier fastigheter AB har tänkt komplettera den befintliga byggvaruhandeln med andra verksamheter kopplat till byggnationer och renoveringar enligt ett så kallat Hemmakoncept. Sammanlagt kommer handelsbyggrätten omfatta 18 500 kvadratmeter.

  Nya bostäder i Rosenhill
  Det planeras även för nya bostäder i Rosenhillsområdet sydväst om Huddinge station. Förtätningen innebär att det blir ungefär 120 villor och 90 bostäder i radhus, kedjehus och flerfamiljshus i området.

  – Det här är ett attraktivt område nära Huddinge centrum. Nu kommer det att få modern standard och kommunalt vatten och avlopp, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

  En viktig del i programmet är gatunätet. I detaljplaneprogrammet föreslås att såväl sträckan mellan Rosenhillsvägen och Kolonivägen som mellan Rosenhillsvägen och Vistabergs Allé stängs av för biltrafik. Endast trafikering med buss samt gång- och cykeltrafik ska tillåtas.

  I planen förses Rosenhillsvägen, Kolonivägen, Fågelsångsvägen och Annelundsvägen med gång- och cykelbana, vilket bland annat kommer att leda till trygga gång- och cykelförbindelser till Rosenhillsskolan. I planområdet avsätts också mark för en ny förskola/skola.

  Redaktionen 

  Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived