• Kungsleden säljer mark till Peab

  PUBLICERAD 2012-10-22 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-10-22 15:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kungsleden AB säljer tomtmark i Västerås för en köpeskilling om cirka 28 miljoner kronor. Köpare är Peab som ska bygga 160 nya bostads- och hyresrätter.

  Fastigheten ingår i Västeråsportföljen som Kungsleden köpte 2011 och omfattar en markyta om cirka 12 000 kvadratmeter där det sedan ett par år tillbaka har pågått en detaljplanering för bostäder. Den nya detaljplanen har nu vunnit laga kraft och medger en exploatering om drygt 30 000 kvadratmeter för bostäder av vilka hälften avser Kungsledens fastighet.

  Peab har köpt tomtmarken och tillträder omgående. Peab planerar 160 nya bostads- och hyresrätter och bebyggelsen blir en del av totalt 300 lägenheter som ska bilda en ny stadsdel strax intill Kopparlunden.

  Merparten av bostäderna blir bostadsrätter men först ut är två hus med hyresrätter.  Den första byggstarten beräknas ske efter årsskiftet och den första inflyttningen under våren 2014.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Kungsleden, Peab

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived