• Investerare tror på förbättring

  PUBLICERAD 2012-10-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-10-05 09:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  I DTZ:s undersökning Property Investor Confidence Index för fjärde kvartalet 2012, redovisar investerarna att de tror på en förbättring av situationen på finansieringsmarknaden.

  Andelen som räknar med förbättrade finansieringsvillkor det närmaste kvartalet har stigit från 6 procent till 14 procent. Samtidigt har andelen som tror att finansieringsvillkoren kommer att försämras, minskat från 54 procent till 19 procent. Indexvärdet som sammanfattar investerarnas syn på finansieringssituationen har stigit från -48 i juni till -5 idag. Som jämförelse kan nämnas att under hösten 2008, när finanskrisen slog till på allvar, sjönk indexvärdet till -65.

  Transaktionsvolymen hittills i år, uppgår till cirka 64 miljarder kronor. Detta kan jämföras med 76 miljarder samma period 2011.

  – Trots att finansieringsmöjligheterna ses som ett mindre problem idag jämfört med tidigare i år, är DTZ:s prognos att transaktionsvolymen inte kommer upp i samma volym som 2010 och 2011. Cirka 80-90 miljarder kronor känns mer realistiskt, säger Karin Witalis, Head of Research för DTZ i Sverige.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande DTZ

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived