+
 • Efterfrågan starkast vid hyrestopp

  PUBLICERAD 2012-10-09 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2012-10-10 17:02

  Textstorlek

  Dela med andra

  Avkastningskrav, efterfrågan och pris på fastigheter borde rimligtvis vara störst när investerare väntar sig att hyresnivån kommer att stiga. Det är just då man kan förvänta sig en ökad lönsamhet i investeringen. I Stockholm verkar emellertid det inte vara fallet. Enligt en ny analys från rådgivningsföretaget Leimdörfer har efterfrågan efter fastigheter i Stockholm nämligen varit störst när hyrorna har varit som högst.

  Leimdörfer har studerat utvecklingen över en 30-årsperiod och sett att hyror och fastighetspriser varierat högt, som sig bör. Ett faktum som marknaden dock inte verkar ha insett.

  – En förklaring till våra resultat är att investerare istället tolkar höga hyror som en signal om att dessa kommer att fortsätta stiga, säger Erik Bodin, analyschef på Leimdörfer i ett pressmeddelande.

  Han lägger till att en annan förklaring är att hyres- och investeringsmarknaden påverkas på ett liknande sätt av konjunkturen.

  – I goda tider är hyresgästernas betalningsvilja stark för kontor i centrala lägen, samtidigt som investerarna kan finansiera sina förvärv till attraktiva villkor och nya aktörer etablerar sig på marknaden.

  Sverrir Thór

  Källa: Pressmeddelande från Leimdörfer

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived