• Arkitekttävling för mobila serveringar

  PUBLICERAD 2012-10-04 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-10-04 15:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetskontoret har i samarbete med Sveriges Arkitekter utlyst en öppen arkitekttävling för utformning av nya mobila paviljonger för servering och kiosker.

  – Stockholm ska vara fyllt av levande platser med stort folkliv, kultur, restauranger och handel. Jag vill se fler mobila serveringar och kiosker runt om i staden, säger kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

  – Vinnarförslagen ska bidra till att fler platser i staden kan upplåtas för serveringar och kioskverksamhet samt även  göra byggnaderna till inspirerande inslag i det offentliga rummet. Stockholmarna är värda en levande stadsmiljö i hela staden, säger kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

  Fakta:
  Tävlingsbidragen ska redovisa en principiell och flexibel lösning för utformning av paviljongbyggnader som kan användas i olika typer av stadsmiljöer; torgmiljö, gatu­miljö och strandbad. Paviljongerna ska vara ett igenkännbart inslag i stadsmiljön i Stockholm och en del av visionen Stockholm i världsklass 2030. De ska signalera nytänkande kombinerat med omsorg om stadens alla medborgare, såväl som att vara stadens ansikte utåt mot besökare och turister.

  Informationen om tävlingen kommer att vara tillgänglig stockholm.se och Sveriges Arkitekters webbplats arkitekten.se. Sista inlämningsdatum blir i mitten av januari 2013.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Kultur- och fastighetsroteln i Stockholms stadshus

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived