• Areim tar in 1,6 miljarder i ny fond

  PUBLICERAD 2012-10-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-10-05 09:16

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Areim har nyligen genomfört den första stängningen av sin nya fastighetsfond, Areim Fond II (Areim fastigheter II AB), med ett eget kapital på cirka 1,6 miljarder kronor.

  Areim har fått förnyat förtroende från GIC (Government of Singapore Investment Corporation) och APG, vilka också investerat i Areims första fond. Dessutom har Fjärde AP-fonden valt att investera i fonden och tillsammans garanterar dessa investerare en kapitalbas på 1,6 miljarder kronor.

  – Vi är oerhört stolta och glada över att ha kunnat stänga vår andra fond med kapital från både tidigare och nya investorer. Vi har fått förnyat förtroende från GIC och APG och Fjärde AP- fonden är en ny investerare. Parallellt för vi diskussioner med fler investerare och beräknar att få in ytterligare cirka 900 miljoner kronor, vilket kommer att ge fonden en total kapitalbas på 2,5 miljarder, säger Leif Andersson, vd på Areim, i ett pressmeddelande.

  Areim Fond II kommer att investera i Sverige, huvudsakligen i Stockholm, med fokus på utveckling av kontorsfastigheter samt investeringar i handelsfastigheter och bostadsprojekt. Fonden har en livslängd på åtta år med en treårig investeringsperiod och en total investeringsvolym om cirka 6-7 miljarder kronor.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Areim

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived