• Underhållssatsning i Norrköping

  PUBLICERAD 2012-09-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-09-03 14:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hyresbostäder i Norrköping ska investera 1,5 miljarder kronor i underhållsåtgärder i bolagets fastigheter under de närmaste fem åren.

  Det innebär att de årliga underhållsinsatserna ökar från 220 miljoner kronor per år i dagsläget till 300 miljoner kronor årligen.

  Allt fler av Hyresbostäders fastigheter har behov av stambyten eller andra, större underhållsarbeten, som nya fasader, tak, sanering av PCB och radon. Även inomhus krävs många förbättringar som exempelvis nya kök och badrum, skriver Norrköpings Tidningar (NT).

  Lars Löfgren, Hyresbostäders marknadschef, säger till NT att underhållssatsningen ska bekostas av hyresintäkter och lån. Enligt Lars Löfgren ska det inte behöva betyda högre hyror, utom i de fall där det handlar om standardhöjande insatser.

  – De flesta kommer inte att märka något annat än att man förhoppningsvis får det lite bättre, konstaterar Lars Löfgren.

  Hyresbostäder i Norrköping innehar ca 10500 lägenheter. Av dessa är det knappt 5000 som bland annat ska få nya stammar och badrum.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived