• Underhållssatsning i Norrköping

  PUBLICERAD 2012-09-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-09-03 14:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hyresbostäder i Norrköping ska investera 1,5 miljarder kronor i underhållsåtgärder i bolagets fastigheter under de närmaste fem åren.

  Det innebär att de årliga underhållsinsatserna ökar från 220 miljoner kronor per år i dagsläget till 300 miljoner kronor årligen.

  Allt fler av Hyresbostäders fastigheter har behov av stambyten eller andra, större underhållsarbeten, som nya fasader, tak, sanering av PCB och radon. Även inomhus krävs många förbättringar som exempelvis nya kök och badrum, skriver Norrköpings Tidningar (NT).

  Lars Löfgren, Hyresbostäders marknadschef, säger till NT att underhållssatsningen ska bekostas av hyresintäkter och lån. Enligt Lars Löfgren ska det inte behöva betyda högre hyror, utom i de fall där det handlar om standardhöjande insatser.

  – De flesta kommer inte att märka något annat än att man förhoppningsvis får det lite bättre, konstaterar Lars Löfgren.

  Hyresbostäder i Norrköping innehar ca 10500 lägenheter. Av dessa är det knappt 5000 som bland annat ska få nya stammar och badrum.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived