• Nya bostäder ska främja handeln

  PUBLICERAD 2012-09-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-09-05 16:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kungsleden ambitiösa planer för Sveaplans centrum i Eskilstuna, där handelsplatsen ska utvecklas och eventuellt kompletteras med bostäder.

  Det är inte bara centrumhandeln som har det tungt i Eskilstuna. Även mindre, externa köpcentra i sörmlandsstaden har svårigheter i konkurrensen med det framgångsrika och mer storskaliga externcentret Tuna Park.

  Senast är det Sveaplans centrum på stadsdelen Östermalm som börjar tömmas på allt fler hyresgäster. Centrumanläggningen invigdes 1979 och drevs då i KF:s regi och KF har ännu idag kvar en framgångsrik Coop Extra-butik i Sveaplans centrum. Inom kort lämnar dock två andra hyresgäster i form av Bernhardssons möbler och leksaksaffären Barnens hus anläggningen.

  Enligt Eskilstuna-Kuriren (EK) har dock Sveaplans fastighetsägare Kungsleden ambitiösa planer för etableringen, där handelsplatsen ska utvecklas och eventuellt kompletteras med bostäder. Enligt Kungsledens utvecklingschef Fredrik Sörling handlar det om en genomgripande upprustning av centrumanläggningen och nya bostäder intill.

  – Vi är mitt uppe i ett utvecklingsprojekt. Sveaplan kommer inte att se ut som det gör i dagsläget, säger Fredrik Sörling till EK.

  För två år sedan tog Eskilstuna kommun fram ett antal förslag om ny bostadsbebyggelse vid Sveaplan. Kungsledens Fredrik Sörling förklarar att man vill se sen förstärkning av Sveaplan som en integrerad stadsdel.

  – Det är lite klurigt, men samtidigt ett spännande område som vi tror mycket på, säger han till EK.

  Fredrik Sörling hoppas att Kungsleden redan nu i höst kan lämna in en ansökan om detaljplaneändringar för området till Eskilstuna kommun.

  Peter Lorin

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived