• Balder köper Spårvagnshallarna

  PUBLICERAD 2012-09-24 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-09-24 09:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Fastighets AB Balder har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Stockholm Spårvagnen 4, innefattande bland annat Spårvagnshallarna. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 1 100 miljoner kronor.

  Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 23 000 kvadratmeter och är uthyrd till bland annat Sirius International Insurance, Lowe Brindfors, SATS, Intellecta och JTI Sweden. Fastigheten är belägen i kvarteret beläget mellan Birger Jarlsgatan och Tulegatan samt Rådmansgatan och Tegnérgatan i centrala Stockholm.

  Fastighetsvärdet uppgår till cirka 1 100 miljoner kronor, varav 300 miljoner kommer att erläggas genom emission av 1 000 000 preferensaktier till en teckningskurs om 300 kronor per aktie.

  Tillträde kommer att ske den 1 oktober 2012. Styrelsen har därför för avsikt att, med stöd av bemyndigande från årsstämman, besluta om kvittningsemission på tillträdesdagen.

  Balder har informerats om att säljaren av fastigheten har ingått avtal om att vidareförsälja ovanstående 1 000 000 preferensaktier till Svenska Handelsbanken AB (”Handelsbanken”), som i sin tur har beslutat att erbjuda dessa preferensaktier till försäljning i ett erbjudande riktat till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och utomlands.

  Handelsbanken Capital Markets är finansiell rådgivare och Linklaters är legal rådgivare till Balder i samband med transaktionen.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Balder

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived