+
Västgötaspången. Foto: Uppsala kommun
 • Wallenstam bygger 1 000 lägenheter i Uppsala

  PUBLICERAD 2012-08-30 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-08-31 15:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wallenstam har undertecknat en avsiktsförklaring med Uppsala kommun avseende nyproduktion av cirka 200 lägenheter per år under en femårsperiod.

  Avsiktsförklaringen är villkorad av beslut i kommunfullmäktige. Överenskommelsen innebär att Uppsala kommun ska verka för att på kommunens mark erbjuda Wallenstam tomter med byggrätter för nyproduktion av lägenheter och då främst hyresrätter.

  – Vi har utvecklat bostäder sedan 1944 och ser nu fram emot att på ett konkret sätt bidra till nyproduktion av energieffektiva bostäder och hållbar stadsutveckling i Uppsala. Trots att statistiken för byggandet generellt är svag i Sverige ser vi för egen räkning ingen avmattning. Vi satsar främst på hyresrätter och har nu drygt 780 lägenheter i produktion och beräknar byggstarta ytterligare drygt 1 400 lägenheter under 2012 och 2013, säger Hans Wallenstam, vd.

  Wallenstams nybyggnation ska stödja Uppsalas fortsatta utveckling som en hållbar och attraktiv stad på lång sikt. Områden som Östra Sala backe och Rosendal utgör några av flera viktiga utbyggnadsområden i avsiktsförklaringen.

  – Uppsala växer med cirka 3 000-4 000 invånare per år men bostadsproduktionen hänger inte riktigt med. Därför känns det oerhört positivt att vi nu tecknat denna avsiktsförklaring med Wallenstam. Jag ser vår överenskommelse som starten på ett långt och givande samarbete framöver, säger Fredrik Ahlstedt, kommunstyrelsens ordförande.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Wallenstam

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived