• Vasakronans vinst 716 miljoner

  PUBLICERAD 2012-08-27 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-08-27 11:10

  Textstorlek

  Dela med andra


  Vasakronan redovisar ett rörelseresultat på knappa 1,1 miljarder kronor för årets andra kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ifjol förbättrar man resultatet med 49 miljoner kronor vilket förklaras av både högre intäkter och minskade kostnader.

  När man tagit hänsyn till värdeförändringar blir historien en helt annan då positiva orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgår till nästan 900 miljoner kronor mindre än i fjol. Resultat efter skatt nu hamnar på 716 miljoner kronor nu jämfört med 1 486 miljoner under fjolårets andra kvartal.

  Vasakronan, som är landets största fastighetsbolag, har en urstark ekonomi med tillgångar på 89,1 miljarder kronor och balansräkningen har växt med 2,4 miljarder sedan slutet på mars. Det egna kapitalet har även det växt och ligger på 31,3 miljarder kronor vilket betyder en soliditet på 35 procent.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived