• Planer för Västerås centrum

  PUBLICERAD 2012-08-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-08-08 09:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsbolaget Imperia Invest i Västerås och dess ägare Niclas Ericsson har offentliggjort stora planer på att bygga samman Västerås centrum med stadsdelen Hemdal österut, mellan centrala staden och E18-motorvägen.

  Enligt Vestmanlands Läns Tidning (VLT) skissar Niclas Ericsson på att så småningom bygga 300-400 nya bostäder på områdena Ängsgärdet och Kungsängen.

  I området Ängsgärdet finns det idag nästan uteslutande butiker, restauranger, kontor och olika typer av företag, men förr i tiden var Ängsgärdet en av Västerås arbetarstadsdelar.

  – Jag vill koppla ihop Östermalm med Folkparksområdet (nära E18). Det är otryggt här idag och en tråkig miljö. Bostäder är ett bra komplement. Allt pekar på att det finns goda förutsättningar för att bygga bostäder, även om VL:s bussdepå blir kvar i området, säger Niclas Ericsson till VLT.

  Imperia Invest äger idag två fastigheter i området på totalt 9000 kvadratmeter. Där kan Niclas Ericsson tänka sig att det byggs höghus på upp till 15-18 våningar med upp till 400 lägenheter. Det skulle i så fall handla om främst mindre lägenheter för olika åldersgrupper, även om Niclas Ericsson inte tror att barnfamiljer vore särskilt intresserade.
  Främst vill han bygga hyresrätter, men kan även tänka sig bostadsrätter, och ser framför sig ett samarbete med ett större byggföretag. Inom ett par år hoppas Niclas Ericsson på byggstart för projektet.

  – Vi är ett litet bolag, så vi kan inte sitta på mark och vänta på att något ska hända, konstaterar han i en kommentar till VLT.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived