• Planer för Västerås centrum

  PUBLICERAD 2012-08-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-08-08 09:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsbolaget Imperia Invest i Västerås och dess ägare Niclas Ericsson har offentliggjort stora planer på att bygga samman Västerås centrum med stadsdelen Hemdal österut, mellan centrala staden och E18-motorvägen.

  Enligt Vestmanlands Läns Tidning (VLT) skissar Niclas Ericsson på att så småningom bygga 300-400 nya bostäder på områdena Ängsgärdet och Kungsängen.

  I området Ängsgärdet finns det idag nästan uteslutande butiker, restauranger, kontor och olika typer av företag, men förr i tiden var Ängsgärdet en av Västerås arbetarstadsdelar.

  – Jag vill koppla ihop Östermalm med Folkparksområdet (nära E18). Det är otryggt här idag och en tråkig miljö. Bostäder är ett bra komplement. Allt pekar på att det finns goda förutsättningar för att bygga bostäder, även om VL:s bussdepå blir kvar i området, säger Niclas Ericsson till VLT.

  Imperia Invest äger idag två fastigheter i området på totalt 9000 kvadratmeter. Där kan Niclas Ericsson tänka sig att det byggs höghus på upp till 15-18 våningar med upp till 400 lägenheter. Det skulle i så fall handla om främst mindre lägenheter för olika åldersgrupper, även om Niclas Ericsson inte tror att barnfamiljer vore särskilt intresserade.
  Främst vill han bygga hyresrätter, men kan även tänka sig bostadsrätter, och ser framför sig ett samarbete med ett större byggföretag. Inom ett par år hoppas Niclas Ericsson på byggstart för projektet.

  – Vi är ett litet bolag, så vi kan inte sitta på mark och vänta på att något ska hända, konstaterar han i en kommentar till VLT.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived