• Bostadsplaner i Karlstad

  PUBLICERAD 2012-08-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-08-10 16:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsbolagen KBAB/Lidl, Klövern och Karlstadhus har stora bostadsplaner för Orrholmen-området i Karlstad, skriver Nya Wermlands-Tidningen (NWT).

  Från Karlstads kommuns sida är man också starkt positiv till exploateringsplanerna.

  – Projekten ligger helt i linje med vår strävan att förtäta staden, betonar Maria Frisk (mp), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

  Det handlar om hundratals nya lägenheter i den växande bostadsbristens Karlstad.

  – Det vore jättebra om projekten blev av. De skulle samtidigt snygga upp området och koppla ihop Orrholmen med Inre hamn och det kommande bostadsområdet Kanoten, säger Maria Frisk till NWT.

  – Orrholmen har redan fått ett otroligt lyft med KBAB:s satsningar på höghuset Seglet och nya Sjögången. Och de här tre byggena skulle betyda väldigt mycket. Vi behöver bygga betydligt fler bostäder än vad vi gör, konstaterar för sin del stadsbyggnadsnämndens vice ordförande Håkan Holm (s).

  De tre bolagen bakom de nu aktuella byggplanerna på Orrholmen är dock enligt NWT negativa till kommunens planer på att först ta fram ett övergripande planprogram för det aktuella området i syfte att gemensamt planlägga byggprojekten. Det skulle ta alltför lång tid i anspråk hävdar företagen

  – Jag kan förstå deras oro. Men vi har ett ansvar för helheten och ambitionen är att verkligen prioritera och skynda på planarbetet för Orrholmen. Exakt hur lång tid det tar vet jag dock inte, svarar Maria Frisk.

  – Det är klart att det går att göra separata planer för projekten och det är inte bra om planarbetet skulle dra ut på tiden, kommenterar Håkan Holm till NWT.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived