• Bostadsplaner i Karlstad

  PUBLICERAD 2012-08-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-08-10 16:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsbolagen KBAB/Lidl, Klövern och Karlstadhus har stora bostadsplaner för Orrholmen-området i Karlstad, skriver Nya Wermlands-Tidningen (NWT).

  Från Karlstads kommuns sida är man också starkt positiv till exploateringsplanerna.

  – Projekten ligger helt i linje med vår strävan att förtäta staden, betonar Maria Frisk (mp), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

  Det handlar om hundratals nya lägenheter i den växande bostadsbristens Karlstad.

  – Det vore jättebra om projekten blev av. De skulle samtidigt snygga upp området och koppla ihop Orrholmen med Inre hamn och det kommande bostadsområdet Kanoten, säger Maria Frisk till NWT.

  – Orrholmen har redan fått ett otroligt lyft med KBAB:s satsningar på höghuset Seglet och nya Sjögången. Och de här tre byggena skulle betyda väldigt mycket. Vi behöver bygga betydligt fler bostäder än vad vi gör, konstaterar för sin del stadsbyggnadsnämndens vice ordförande Håkan Holm (s).

  De tre bolagen bakom de nu aktuella byggplanerna på Orrholmen är dock enligt NWT negativa till kommunens planer på att först ta fram ett övergripande planprogram för det aktuella området i syfte att gemensamt planlägga byggprojekten. Det skulle ta alltför lång tid i anspråk hävdar företagen

  – Jag kan förstå deras oro. Men vi har ett ansvar för helheten och ambitionen är att verkligen prioritera och skynda på planarbetet för Orrholmen. Exakt hur lång tid det tar vet jag dock inte, svarar Maria Frisk.

  – Det är klart att det går att göra separata planer för projekten och det är inte bra om planarbetet skulle dra ut på tiden, kommenterar Håkan Holm till NWT.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived