+
 • Studenter överväger flytt

  PUBLICERAD 2012-08-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-08-08 16:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Enligt en rapport från Hyresgästföreningen har bostadsbristen fått nästan en femtedel av studenterna i landets storstadsregioner att överväga att flytta därifrån.

  En stor andel av storstadsstudenterna har också låtit bli att söka jobb i storstäderna på grund av bostadsbristen. Det visar en undersökning som TNS SIFO utfört på uppdrag av Hyresgästföreningen.

  14 procent av de studenter som bor i någon av landets storstadsregioner har på grund av bostadsbristen övervägt att flytta under studietiden och nästan var femte, 18 procent, har övervägt att göra det efter avslutade studier.

  – Storstadsregionerna måste ge förutsättningar för att locka högutbildad och attraktiv arbetskraft på både kort och lång sikt. I de förutsättningarna ingår möjligheten till ett bra boende, säger Ylva Westander, utredare på Hyresgästföreningen och författare till rapporten.

  17 procent av studenterna har låtit bli att söka jobb i storstadsregionerna på grund av bostadsbristen och fem procent av studenterna har tackat nej till jobb i någon av storstadsregionerna på grund av bostadsbristen.

  Undersökningsföretaget TNS SIFO genomförde i maj 2012 en webbpanelundersökning där 240 studenter mellan 20 och 35 år gamla, bosatta i storstadsregionerna Stockholm/Södertälje, Göteborg samt Malmö/Lund/Trelleborg, deltog.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Hyresgästföreningen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived