• Andelsägande i Eskilstuna

  PUBLICERAD 2012-08-24 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-08-24 16:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunfastigheter i Eskilstuna gör som Botkyrkabyggen och erbjuder ett antal hyresgäster möjligheten att bli delägare i sina lägenheter.

  Nu har det kommunägda bostadsbolaget Eskilstuna Kommunfastigheter bestämt sig. Hyresgästerna i ett 80-tal lägenheter i bostadsområdet Skogsängen i Eskilstuna ska senare i höst få information om möjligheten att bli delägare i sina lägenheter i form av så kallat andelsägande.

  Den nya upplåtelseformen är Kommunfastigheter i Eskilstuna och likaledes kommunala Botkyrkabyggen i Stockholm hittills ensamma om i landet.

  För att försöket ska bli verklighet måste minst 25 procent av de boende i Kommunfastigheters lägenheter i Skogsängen vara intresserade att bli andelsägare, annars faller hela projektet.

  – Om ingen vill ha det här, så gör det inget. Det ligger ingen prestige i satsningen och vill ingen hoppa på, så innebär ju det att vi har bra hyresgäster, säger Birgitta Eriksson (mp), styrelseordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter, i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren (EK).

  De hyresgäster som vill testa den nya andelsägarmetoden ska också få chansen att återlämna sin lägenhet till Kommunfastigheter om man så önskar, men endast under en begränsad och ännu inte bestämd övergångstid.

  Peter Lorin

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived