• Andelsägande i Eskilstuna

  PUBLICERAD 2012-08-24 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-08-24 16:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunfastigheter i Eskilstuna gör som Botkyrkabyggen och erbjuder ett antal hyresgäster möjligheten att bli delägare i sina lägenheter.

  Nu har det kommunägda bostadsbolaget Eskilstuna Kommunfastigheter bestämt sig. Hyresgästerna i ett 80-tal lägenheter i bostadsområdet Skogsängen i Eskilstuna ska senare i höst få information om möjligheten att bli delägare i sina lägenheter i form av så kallat andelsägande.

  Den nya upplåtelseformen är Kommunfastigheter i Eskilstuna och likaledes kommunala Botkyrkabyggen i Stockholm hittills ensamma om i landet.

  För att försöket ska bli verklighet måste minst 25 procent av de boende i Kommunfastigheters lägenheter i Skogsängen vara intresserade att bli andelsägare, annars faller hela projektet.

  – Om ingen vill ha det här, så gör det inget. Det ligger ingen prestige i satsningen och vill ingen hoppa på, så innebär ju det att vi har bra hyresgäster, säger Birgitta Eriksson (mp), styrelseordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter, i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren (EK).

  De hyresgäster som vill testa den nya andelsägarmetoden ska också få chansen att återlämna sin lägenhet till Kommunfastigheter om man så önskar, men endast under en begränsad och ännu inte bestämd övergångstid.

  Peter Lorin

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived