• Kurt Eliasson ordförande i europeisk organisation

  PUBLICERAD 2012-07-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-07-03 11:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  SABOs vd Kurt Eliasson har valts till ordförande för den europeiska bostadsorganisationen CECODHAS Housing Europe.

  Som förste svensk på posten ska han leda arbetet med att säkra bostadssektorns positiva påverkan på Europas ekonomiska utveckling. I ryggen har han 44 organisationer som representerar 25 miljoner bostäder i 19 länder.

  – Allt fler frågor har sin början i EUs institutioner. Det gäller att vara med tidigt och påverka så att resultaten blir så bra som möjligt. Mitt nya uppdrag ger goda förutsättningar för att kunna göra just det, vilket kommer att vara till nytta för bostadsorganisationerna i Sverige, säger Kurt Eliasson.

  En prioriterad fråga för CECODHAS Housing Europe är att bidra till en positiv utveckling som vänder Europas finansiella kris. Under Kurt Eliassons ledning tar organisationen sikte på EUs långtidsbudget för 2014-2020 och förberedelsearbetet inför valet till Europaparlamentet 2014. Det handlar bland annat om att arbeta för stabila finansiella system som gynnar långsiktiga investeringar i bostäder.

  Ordförandevalet skedde i Lyon, Frankrike, den 29 juni. Kurt Eliasson blir den förste svenske ordföranden i CECODHAS Housing Europe. Förordnandet gäller i två år.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande SABO

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived