• WSP i fusion med Genivar

  PUBLICERAD 2012-06-11 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-11 09:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Styrelserna i WSP Group plc och det kanadensiska företaget Genivar har enats om villkoren i en rekommendation som innebär att Genivar kontant förvärvar samtliga aktier i WSP. Priset uppges vara cirka 3,2 miljarder svenska kronor.

  Fusionen mellan de två koncernerna skapar ett globalt konsultföretag med 14 500 medarbetare. WSP är noterat på Londonbörsen sedan 1990. Enligt de överenskomna villkoren kommer WSPs aktieägare att vara berättigade till kontant ersättning av ett värde på totalt £278 miljoner, vilket motsvarar cirka 3,2 miljarder svenska kronor.

  – WSP är ett framgångsrikt teknikkonsultföretag med visionen att bli en av världens ledande multidisciplinära konsultföretag inom vår sektor. Genom en fusion med Genivar skapas unika möjligheter att uppnå denna vision, men också goda utvecklingsmöjligheter för både kunder och medarbetare. Målsättningen är att nå en mer framskjuten placering på den globala marknaden, säger Rikard Appelgren, VD på WSP Europe och WSP Sverige samt styrelseledamot i WSP Group plc, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande WSP

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived