• Tusen nya bostäder i Örebro?

  PUBLICERAD 2012-06-07 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-07 16:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  Örebro kommun planerar nu som bäst för vad som ska bli Örebros största byggprojekt sedan Bomässan i början av 1990-talet.

  Det handlar om en helt ny stadsdel öster om stadscentrum intill det tidigare pappersbruks-området. Först måste dock den franska fastighetsägaren Lafarge sanera markföroreningarna, skriver Nerikes Allehanda (NA). Kartongtillverkningen var i gång på området ända fram till 2010.

  – Vi har ingen konkret tidsplan. Beslutet om att gå vidare med planerna på ett nytt spännande och omfattande bostadsområde är första delen i en lång process, säger Hannah Ljung (c), förste vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden till NA.

  – Innan exploatering för bostäder och kontor kan genomföras måste föroreningarna vara åtgärdade i enlighet med fastställd åtgärdsplan, konstaterar Hannah Ljung.

  För finansieringen av marksaneringen bedöms att minst ett tusen nya bostäder krävs i den nya stadsdelen. Det planeras för en blandad bebyggelse med både hyresrätter, bostadsrätter och radhus med troligtvis upp till maximalt fem-sex våningar.

  Peter Lorin

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived