• Småhuspriserna sjönk med 1 procent

  PUBLICERAD 2012-06-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-08 14:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR


  Villapriserna sjönk med 1 procent under mars och april jämfört med perioden december 2011 till februari 2012. Det framgår av SCB:s småhusbarometer.

  På grund av en kraftig eftersläpning vid Lantmäteriets fastighetsinskrivning har endast en del av de köp som gjordes i april tagits med i beräkningen och inga köp i maj. Siffrorna bör därför tas med lite reservation.

  Priserna sjönk i 11 av de 21 länen och den största sänkningen var i Jämtlands län, 7 procent, och Norrbottens län, 6 procent. Priserna ökade mest i Jönköpings län, 5 procent, och i Västmanland, var priserna steg med 2 procent. I storstadsregionerna Stockholm och Malmö sjönk priserna med 1 procent medan de var oförändrade i Göteborgsregionen.

  Över en tolvmånadersperiod sjönk priserna med 4 procent i landet. I Kalmar län sjönk de med 11 procent och i Uppsala län med 8 procent. Endast i ett län, Örebro, sjönk priserna inte över tolv månader. Där var de oförändrade.

  Redaktionen

  Källa: SCB

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived