• Små prisförändringar

  PUBLICERAD 2012-06-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-15 09:16

  Textstorlek

  Dela med andra

  Priset på bostadsrätter har stigit med 4 procent under den senaste tremånadersperioden. Prisutvecklingen för den senaste månaden visar små förändringar på de flesta orter.

  Även på 12 månader är det överlag små prisförändringar, förutom Malmö som med en nedgång på -6 procent sticker mer än övriga regioner.

  – Den sammantagna statistiken visar på små prisförändringar. Dock har vi ett fortsatt stort utbud som gör att det tar lång tid för vissa bostäder att bli sålda. Även om det inte syns i prisutvecklingen så beskriver många mäklare marknaden som oberäknelig. Vissa bostäder säljs snabbt, för väldigt högt pris, medan vissa säljare inte får ut det de tänkt sig. Det stora utbudet gör att det kan variera mycket från fall till fall även om prisutvecklingen är fortsatt väldigt stabil, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

  – Siffrorna i Malmö-regionen sticker ut med större nedgångar än övriga regioner på årsbasis. Mycket nybyggnation i kombination med minskad efterfrågan från Danmark är fortfarande de avgörande faktorerna. Jämfört med de andra storstäderna är Malmö en relativt liten marknad vilket gör att månadssiffrorna ofta bli väldigt slagiga. Det kan man bland annat se i den stora uppgången för bostadsrätter i Stormalmö i maj, säger Lars-Erik Nykvist.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Mäklarstatistik

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived