• Små prisförändringar

  PUBLICERAD 2012-06-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2012-06-15 09:16

  Textstorlek

  Dela med andra

  Priset på bostadsrätter har stigit med 4 procent under den senaste tremånadersperioden. Prisutvecklingen för den senaste månaden visar små förändringar på de flesta orter.

  Även på 12 månader är det överlag små prisförändringar, förutom Malmö som med en nedgång på -6 procent sticker mer än övriga regioner.

  – Den sammantagna statistiken visar på små prisförändringar. Dock har vi ett fortsatt stort utbud som gör att det tar lång tid för vissa bostäder att bli sålda. Även om det inte syns i prisutvecklingen så beskriver många mäklare marknaden som oberäknelig. Vissa bostäder säljs snabbt, för väldigt högt pris, medan vissa säljare inte får ut det de tänkt sig. Det stora utbudet gör att det kan variera mycket från fall till fall även om prisutvecklingen är fortsatt väldigt stabil, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

  – Siffrorna i Malmö-regionen sticker ut med större nedgångar än övriga regioner på årsbasis. Mycket nybyggnation i kombination med minskad efterfrågan från Danmark är fortfarande de avgörande faktorerna. Jämfört med de andra storstäderna är Malmö en relativt liten marknad vilket gör att månadssiffrorna ofta bli väldigt slagiga. Det kan man bland annat se i den stora uppgången för bostadsrätter i Stormalmö i maj, säger Lars-Erik Nykvist.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Mäklarstatistik

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived